ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MEC a lansat un program de formare profesională pentru îngrijitorii de copii

14:05 | 03.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat un program de formare profesională pentru îngrijitorii de copii în cadrul Colegiului „Alexei Mateevici” din Chișinău. Activitățile de formare vor dura trei luni și se vor încheia pe 31 mai curent, transmite MOLDPRES.

În prima grupă s-au înscris 40 de persoane din țară și din diasporă care vor fi instruite gratuit datorită sprijinului oferit de partenerii de dezvoltare.

Scopul programului este de a forma specialiști capabili să asigure creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului într-un mediu prietenos și sănătos, să organizeze activități creative și de relaxare pentru a asigura starea de confort și educația copilului. Totodată, programul urmărește să dezvolte responsabilitatea pentru îngrijirea sănătății și bunăstării copilului, stabilirea alimentației corecte, precum și asigurarea securității.

Programul a fost dezvoltat cu sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrație, Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Guvernului Elveției.

Foto: MEC

img23001753

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!