ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

19 salvatori din cadrul IGSU vor deveni scafandrieri

15:12 | 03.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. 19 salvatori ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ vor deveni scafandrieri după absolvirea unui curs de instruire în domeniu, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, cursurile de formare au loc în cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.1 din municipiul Chișinău în perioada 13 februarie – 9 martie 2023. Astfel, salvatorii din subdiviziunile teritoriale din zonele de nord, sud și centru beneficiază de un curs teoretic, dar și practic pentru a primi calificare în domeniu.

Noii scafandrieri sunt ghidați de instructori cum să efectueze corect scufundările sub apă, timpul de aflare la adâncime, dar și semnalele de alertă în caz de situații de risc. Totodată, aceștia preiau tehnici privind metodele de căutare în mediu acvatic, dar și scoaterea persoanelor la suprafață.

Pe lângă activitățile teoretice, salvatorii își testează capacitățile în mediu acvatic, echipați corespunzător. La final, angajații IGSU vor susține un examen de calificare, iar ulterior vor participa în misiuni.

Conform sursei citate, cursul de instruire are drept scop pregătirea specialiștilor în domeniu, pentru efectuarea lucrărilor subacvatice de recuperare a persoanelor și salvarea vieților omenești.

Foto: IGSU

img23001763

img23001763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!