ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul Cod Vamal va intra în vigoare la începutul anului viitor

17:34 | 03.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Noul Cod Vamal al Republicii Moldova va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.  Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectura a doua de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, amânarea termenului de intrare în vigoare până la 1 ianuarie 2024 a fost necesară pentru asigurarea continuității armonizării legislației Republicii Moldova cu cea a Uniunii Europene. Totodată, s-a ținut cont de opinia mediului de afaceri.

De asemenea, proiectul de lege vizează ajustarea unor taxe vamale la importul unor mărfuri conform Nomenclaturii combinate a mărfurilor, fapt ce va încuraja mediul de afaceri să-și desfășoare activitatea de întreprinzător în Republica Moldova.

Foto: Parlament

img23001770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!