ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată activitatea grupurilor de lucru pentru coordonarea procesului de integrare europeană a R. Moldova

20:25 | 03.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Cu prilejul aniversării unui an de la depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, prim-ministrul Dorin Recean împreună cu vicepremierul Nicu Popescu au lansat la Guvern grupurile de lucru implicate în asigurarea implementării mecanismului de coordonare a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

În cadrul primei ședințe în format extins, au fost trasate sarcinile de bază ale grupurilor de lucru pentru perioada imediat următoare, în vederea impulsionării procesului de pregătire pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. Între priorități se numără: elaborarea Planului național de acțiuni privind realizarea criteriilor de aderare și implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și a Agendei de Asociere pentru anii 2021 – 2027, elaborarea contribuției țării noastre la Pachetul anual de extindere a UE, stabilirea calendarului activităților și a elementelor necesare pentru desfășurarea eficientă a procesului de integrare europeană.

În mesajul său, prim-ministrul Dorin Recean a apreciat faptul că procesul de aderare la UE este prioritizat de către instituțiile naționale și se realizează în regim accelerat, dar munca intensă abia începe. „Ceea ce părea anterior o perspectivă îndepărtată, dincolo de orice orizonturi, astăzi, la un an de la depunerea cererii de aderare la Uniunea Europeană, se implementează deja. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au participat în acest proces. Continuăm să muncim, să fim și mai organizați, mai concentrați și mai disciplinați. Acesta este proiectul nostru de țară, în așa fel încât să construim Europa la noi acasă”, a declarat premierul.

„Am reușit să facem multe lucruri în ultimul an. Prin efortul comun al tuturor instituțiilor, dar mai ales cel diplomatic, am reușit să demonstrăm că putem să ne mobilizăm și că avem capacități. Au fost constituite 33 de grupuri de lucru pe domenii de politici publice, iar prin această reuniune ne structurăm capacitatea noastră administrativă și ne pregătim de începerea negocierilor de aderare”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Foto: Guvern

img23001776

img23001776

img23001776

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!