ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul pledează pentru un dialog deschis cu patronatele în beneficiul agenților economici

20:27 | 03.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a avut astăzi o întrevedere cu membrii Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM), care reprezintă aproximativ 4500 de agenți economici din țară și peste 40 de mii de salariați, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului a reiterat intenția autorităților de a avea un dialog permanent și deschis cu reprezentanții patronatelor, accentuând că dezvoltarea economică și susținerea afacerilor este o prioritate a echipei guvernamentale.

În cadrul ședinței au fost abordate problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din țară și care vizează aspectele privind legislația muncii, constrângerile din industria construcțiilor, din domeniul transporturilor, cele legate de alimentarea cu apă și servicii de canalizare. 

Membrii Confederației Naționale a Patronatului s-au expus asupra modului de repartizare a volumului de servicii medicale contractate de Compania Națională de Asigurări în Medicină. De asemenea, au punctat necesitatea elaborării unei noi versiuni a Codului fiscal și promovării pachetului de propuneri legislative privind digitalizarea economiei naționale.

Prim-ministrul a comunicat participanților deschiderea Guvernului pentru a continua dialogul pentru identificarea soluțiilor la subiectele de interes.

Foto: Guvern

img23001777

img23001777

img23001777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!