ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 30 ha de teren au fost mistuite de flăcări în weekend

10:43 | 06.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 12 cazuri de lichidare a focarelor de vegetație uscată, în care au fost compromise circa 30 de hectare de teren, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), un incendiu de vegetație a izbucnit în după-amiaza zilei de 5 martie în apropierea localității Crihana Veche, raionul Cahul. Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului a fost trimis un echipaj de pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că aproximativ 6 hectare de iarbă uscată, dar și stufăriș sunt cuprinse de foc. Angajații IGSU au reușit să lichideze focul fără ca acesta să capete răspândire spre zona locativă. De asemenea, în timpul intervenției pompierii au salvat din incendiu un mistreț cu 10 purcei.

Cauza și circumstanțele incendiului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU îndeamnă oamenii să nu dea foc vegetației uscate, stufărișului, dar și gunoiului menajer, întrucât o simplă scânteie poate genera incendii devastatoare, în condiții de vânt și umiditate redusă.

Foto: IGSU

img23001798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!