ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

40 de inițiative legislative au fost adoptate de Parlament în luna februarie

10:51 | 06.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunii februarie, în plenul Parlamentului au fost votate 40 de inițiative legislative. În aceeași perioadă, 32 de proiecte au intrat în procedură legislativă, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, 30 de acte au fost votate în a doua lectură - 20 de legi și zece hotărâri. De asemenea, în prima lectură, au fost adoptate zece inițiative legislative.

Conform sursei citate, tot în ultima lună, comisiile parlamentare permanente s-au reunit în 31 de ședințe. Astfel, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități s-au întrunit în patru ședințe și au aprobat zece rapoarte și corapoarte. Iar la ședințele Comisiei economie, buget și finanțe au fost votate opt rapoarte, un coraport și cinci avize. În aceeași perioadă, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au întrunit în trei ședințe, aprobând patru rapoarte, cinci corapoarte și un aviz.

Sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului de legislatura a XI-a a început la 1 februarie. Pe parcursul lunii deputații s-au convocat în două ședințe plenare.

img23001799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!