ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Partidele politice urmează să prezinte rapoartele financiare pentru anul 2022

13:08 | 06.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Partidele politice urmează să prezinte rapoartele privind gestiunea financiară pentru anul 2022, până la 31 martie curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), raportarea poate fi realizată atât în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie.

Totodată, partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depășesc 1 milion de lei (circa 50 de mii de euro) sunt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puțin o dată la trei ani. Raportul de audit, împreună cu cel anual privind gestiunea financiară a partidului politic, va fi expediat CEC, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocații de la bugetul de stat – și Curții de Conturi.

CEC a atenționat că formațiunile politice care nu vor prezenta rapoartele privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit, sau vor prezenta date incomplete, riscă răspundere contravențională.

img23001805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!