ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anul trecut Secretariatul Parlamentului și-a redus efectivul cu 15%

14:56 | 06.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. În anul 2022 Secretariatul Legislativului și-a modificat structura organizațională. Astfel, efectivul de personal al Secretariatului s-a redus cu 63 de unități, ceea ce constituie 15,1% din numărul total de angajați, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, anul trecut, funcțiile publice de conducere în subdiviziunile structurale ale Secretariatului Legislativului s-au redus cu 16 unități de personal.

Conform raportului de bilanț pe anul trecut, Secretariatul Parlamentului a realizat 84 % din acțiunile planificate, 9 % se află în proces de realizare, iar 7 % sunt nerealizate. De asemenea, Legislativul a înregistrat o diminuare considerabilă a consumului de hârtie în domeniul documentării parlamentare, de circa 60 %, datorită trecerii la formatul exclusiv electronic de difuzare a documentelor aferente activității legislative. Iar măsurile de eficiență energetică aplicate au adus economii la bugetul Parlamentului în sumă de circa 4,2 milioane de lei (circa 209 mii de euro).

Foto: Parlament

img23001808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!