ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a anunţat că a doborât 13 drone explozive în noaptea de duminică spre luni

14:54 | 06.03.2023 Categorie: Externe

Kiev, 6 mar. /MOLDPRES/. Ucraina a anunţat luni că a doborât 13 drone explozive de fabricaţie iraniană din cele 15 lansate de Rusia în cursul nopţii trecute, livrarea sistemelor de apărare antiaeriană occidentale ajutând Kievul de mai multe săptămâni să facă faţă mai eficient acestei ameninţări, comunică AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

'Invadatorii ruşi au atacat Ucraina cu Shahed-131/136 dinspre nord (regiunea rusă Briansk)', au indicat Forţele aeriene ucrainene.

În total '15 lansări de drone au fost detectate, iar 13 Shahed au fost distruse', potrivit sursei citate.

Autorităţile ucrainene nu au raportat eventuale victime umane sau prejudicii materiale cauzate de cele două drone care nu au fost doborâte.

Potrivit şefului administraţiei militare din Kiev, dronele au fost lansate în special asupra capitalei ucrainene, dar toate au fost doborâte, neexistând victime sau pagube.

Din octombrie şi după mai multe eşecuri pe teren, Moscova a început să lovească frecvent aşa-numitele infrastructuri ucrainene 'esenţiale', în special cele energetice, privând milioane de locuitori de electricitate în timpul iernii.

Frecvenţa acestor atacuri a încetinit totuşi în ultimele săptămâni, în timp ce Ucraina şi-a consolidat capacităţile de apărare antiaeriană, iar Occidentul i-a furnizat deja sau este pe cale să-i livreze sisteme moderne, precum NASAMS, IRIS-T, Aspide 2000, Hawk, Patriot etc.

Un atac implicând 14 drone săptămâna trecută - dintre care 11 au fost doborâte - a ucis două persoane, doi membri ai unei echipe de urgenţă, la Hmelniţki (vest).

img23001809

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!