ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nici 20 la sută de candidaţi nu susţin examenul auto din prima încercare, conform ASP

15:06 | 06.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Rata de promovare a probei practice a examenului auto din prima încercare este de 17% din numărul de persoane care au susţinut examenul ori 5,8% din numărul total de tentative, potrivit Agenţiei Servicii Publice (ASP), transmite MOLDPRES.

„În anul 2022, Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport şi calificare a conducătorilor auto al Agenției Servicii Publice (ASP) a înregistrat 154761 de încercări de susținere a examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, categoria B, realizate de către 52551 de persoane”, indică ASP.

În contextul creșterii numărului de accidente de circulație, soldate cu decesul sau vătămarea persoanelor, Agenția Servicii Publice îndeamnă cursanţii să se pregătească minuțios de examene și să evite orice propunere de susținere a acestora pe cale frauduloasă. „Neglijența și lipsa de aptitudini ale unor participanți în trafic generează teribilele statistici ale accidentelor rutiere”, rezumă sursa citată.

Foto simbol

img23001810

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!