ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Iosif Shats va avea loc la Teatrul ”Alexei Mateevici”

19:12 | 06.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Teatrul ”Alexei Mateevici” va prezenta marți, 7 martie, la ora 18.00, spectacolul „Menajeria de sticlă” după Tennessee Williams, în regia cunoscutului regizor rus de teatru Iosif Shats, Artist al Poporului, informează MOLDPRES. 

Potrivit regizorului, spectacolul este un produs cultural care demonstrează încă o dată că munca și creativitatea în comun deschid noi perspective și pot reuni oameni talentați, sinceri și devotați ideii de teatru. ”Este o poveste spusă cu sensibilitate, în care emoțiile ies la iveală, iar spectatorul le urmărește făcând echilibristică printre tensiuni, regrete și speranță”, a afirmat Iosif Shats.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul ”Luceafărul” va oferi publicului spectacolul ”Mama” în regia lui Dumitru Acriș, după textul autoarei Asya Voloșina. Potrivit organizatorilor, spectacolul este o invitație la dialog, și, în același timp, un imbold pentru introspecție. E un spectacol despre relațiile și conflictul dintre generații cu actori și personaje de diferite vârste, fiecare în căutarea fericirii. Femeia tuturor vârstelor este în centrul acestei istorii: fiica, soția, mama, bunica - toate cu valorile, dorințele, fricile, problemele, durerile pe care le poartă ca pe-o cruce. 

Miercuri, 8 martie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vitalie Rusu. Spectacolul readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi. Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie, compasiune. 

Tot miercuri, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul  ”Fiți sănătos, domnule” de Pierre Chesnot, în regia lui Petru Vutcărău. Un romancier bogat este răpus de un atac de cord. Testamentul nu a fost încă deschis, iar moștenitorii lacomi și nefericiți dau tonul acestui vodevil pe cât de comic, pe atât de feroce. 

img23001817

img23001817

img23001817

img23001817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!