ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile locale vor putea crea asociații de dezvoltare intercomunitară

09:27 | 07.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea cu privire la asociațiile de dezvoltare intercomunitară au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Astfel, autoritățile administrației publice locale vor putea crea asociații de dezvoltare intercomunitară în vederea realizării în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes local sau regional.

Legea reglementează modul de constituire, activitate, funcționare, reorganizare și lichidare a asociațiilor de dezvoltare intercomunitară. Asociațiile vor avea un caracter apolitic, non-profit, vor putea fi create din două sau mai multe unități administrativ-teritoriale de nivelul întâi și doi, pentru a furniza în comun servicii publice pentru comunitate. Organele de conducere ale asociației vor fi adunarea generală, consiliul asociației, comisia de cenzori și directorul.

Prezenta lege intră în vigoare la expirarea a trei luni de la data publicării în Monitorul Oficial, iar Guvernul, în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, va aduce actele sale normative în concordanță cu aceasta.

Sursă: monitorul.gov.md

img23001831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!