ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost lansat Sistemul Informațional Integrat pentru Siguranța Alimentelor

10:05 | 07.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), cu suportul Corporației Financiare Internaționale, a lansat ieri Sistemul Informațional Integrat pentru Siguranța Alimentelor, dezvoltat de Agile Software company Alfasoft în comun cu Laboratorul Tehnologii Informaționale, transmite MOLDPRES.

Sistemul Informațional Integrat pentru Siguranța Alimentelor (SIISA) reprezintă un modul principal al Sistemului informațional integrat „e-ANSA”.

„Sistemul Informational Integrat pentru Siguranta Alimentelor (SIISA), cu interfețe tehnologice avansate pentru toate categoriile de utilizatori, prevede integrarea informațională a sistemelor informaționale: Registrul de Stat al Animalelor (RSA), Managementul Măsurilor Sanitar-Veterinare (MMSV) și Managementul Laboratoarelor (LIMS), asigurând automatizarea proceselor de înregistrare și extragere a datelor în termine restrânse”, indică ANSA.

Implementarea Sistemului informațional integrat „e-ANSA” este conceput pentru a spori deschiderea informațională și transparența activităților în domeniul asigurării siguranței alimentelor prin implementarea instrumentelor digitale în domeniile respective.

Foto: ANSA

img23001834

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!