ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Siria a anunţat că Israelul a lovit aeroportul din Alep şi l-a scos din funcţiune

10:23 | 07.03.2023 Categorie: Externe

Damasc, 7 mar. /MOLDPRES/. Israelul a atacat marţi dimineaţă aeroportul din Alep în Siria, scoţându-l din funcţiune, au informat media de stat siriene, citate de DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Citând o sursă militară, agenţia oficială de presă siriană SANA a anunţat că armata israeliană a lansat atacul aerian din direcţia Mării Mediterane.

Potrivit agenţiei, atacul a avariat Aeroportul Internaţional Alep şi l-a scos din serviciu.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care documentează violenţa în Siria de la începutul războiului civil în 2011, a confirmat atacul, declarând că aeroportul a suferit pagube materiale puternice.

Acesta este al doilea atac asupra aeroportului în şase luni, notează observatorul.

Într-o primă instanţă, nu au fost anunţate victime. Iniţial, informaţiile nu au putut fi verificate independent. Armata israeliană nu a comentat într-o primă fază.

Israelul bombardează cu regularitate ţinte din Siria vecină pentru a împiedica principalul său inamic, Iranul, să-şi extindă influenţa acolo.

Alep a fost puternic distrus în războiul civil sirian. Cutremurele devastatoare din regiunea de frontieră siriano-turcă de luna trecută au provocat de asemenea pagube severe şi morţi în zonă.

Foto: l-express.ca

img23001836

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!