ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Familiile cu copii din Ucraina pot frecventa un Centru de Dezvoltare la Teatrul de Păpuşi „Licurici”

12:15 | 09.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Familiile cu copii din Ucraina pot frecventa un Centru Educativ de Dezvoltare și Recreare în cadrul Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”, informează MOLDPRES.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Ministerul Culturii, World Vision International, Programul Educațional „Pas cu Pas” și Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”.

Solicitat de agenție, directorul Teatrului „Licurici”, Ala Toma, a subliniat că activitățile sunt desfășurate de cadrele didactice din cadrul Programului Educațional „Pas cu Pas”. „În cadrul Centrului Educativ de Dezvoltare și Recreare sunt organizate zilnic o varietate de activități pentru copiii cu vârstele cuprinse între 4-12 ani. Este vorba de: arta manuală, robotica-junior, web-design etc. În pauza dintre activități, copiii au parte de o mică gustare. Centrul a fost deschis în aprilie anul trecut. Totodată, deja de un an, familiile din Ucraina beneficiază de bilete gratuite la spectacolele Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”. Astfel, în perioada februarie - decembrie 2022, au fost prezente gratis 8 127 de persoane la 129 de spectacole”, a spus Ala Toma.

De la începutul războiului, peste 930 mii de persoane din Ucraina au intrat în Republica Moldova, dintre care circa 104 mii rămân în continuare pe teritoriul țării noastre. Timp de un an, aproximativ 1 000 de ucraineni au fost plasați în câmpul muncii, iar peste 2 300 de copii refugiați au fost încadrați în școlile și grădinițele din țară.

Foto: Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”

img23001899

img23001899

img23001899

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!