ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a organizat o dezbatere publică despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

13:14 | 09.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. MAEIE a organizat o dezbatere publică despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, la care au participat președintele Maia Sandu și un grup de ministre și secretare de stat responsabile de afaceri europene din Austria, Franța, Germania, Liechtenstein, Lituania și România, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am discutat despre beneficiile și provocările aderării Republicii Moldova la UE, progresele realizate într-un an de la depunerea cererii de aderare și prioritățile pentru 2023.

Discuția, susţinută de Agenţia ONU pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women) a evidențiat contribuțiile femeilor în procesele de modernizare și integrare europeană, egalitatea de gen fiind una dintre valorile care stau la baza UE”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Președintele Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova poate supraviețui ca o democrație doar fiind membră a UE, iar noi lucrăm intens pentru a apropia acea zi când țara noastră va face parte din familia europeană.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!