ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile optează pentru echilibrarea sistemului de asistență socială

14:44 | 09.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile optează pentru echilibrarea sistemului de asistență socială, astfel încât să existe echitate și corectitudine. Declarația a fost făcută de către premierul Dorin Recean în urma vizitei efectuate la Briceni, transmite MOLDPRES.  

„Trebuie să echilibrăm sistemul de asistență socială astfel încât să existe echitate și corectitudine. Există plângeri că unii parazitează pe această asistență socială și am pus subiectul în sarcina Ministerului Muncii. Trebuie să revedem sistemul, astfel încât asistența socială să se ducă exact acolo unde este neapărat necesar, iar cei care pot să muncească - să fie încadrați în câmpul muncii”, a spus Dorin Recean.

La Briceni, premierul Dorin Recean a discutat cu mai mulți pomicultori, care sunt asociați în cooperative. Oficialul a punctat că ar fi oportună înființarea unei astfel de asociații la nivel național, fiind creat totodată un brand comun de țară pentru fructele moldovenești.

„M-am bucurat să văd pomicultorii asociați în cooperative. Am discutat că ar fi bine să avem o astfel de cooperativă la nivel național, pentru că asta ar ajuta foarte mult mediul de afaceri să se promoveze pe piețele externe. Acum Republica Moldova își reorientează fluxurile comerciale în mod special în UE, dar și în Orient și respectiv este nevoie de o asociere exact ca și în cazul altor industrii”, a menționat prim-ministrul. 

Dorin Recean a efectuat astăzi o vizită în raionul Briceni unde a discutat cu autoritățile locale, cu agenții economici și cu cetățenii despre problemele cu care se confruntă și soluțiile pentru acestea.

img23001906

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!