ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

17:25 | 09.03.2023 Categorie: Comunicate

Olimpiada Republicană la Limba franceză și Limba spaniolă întrunește peste 200 de elevi din întreaga țară

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Olimpiada Republicană la Limbile străine  (franceză și spaniolă) se desfășoară în perioada 8-10 martie, la Chișinău, în incinta Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”. La ediția din anul curent a concursului participă peste 200 de elevi și eleve din întreaga țară. 

Prezentă la evenimentul de inaugurare, desfășurat în incinta centrului Tekwill, Adriana Cazacu, secretară de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a felicitat elevii și le-a urat succes la realizarea probei de concurs, menționând că participarea la astfel de concursuri reprezintă o oportunitate pentru creșterea nivelului lingvistic.  

Adriana Cazacu a mulțumit profesorilor pentru dedicație și munca pe care o depun zilnic în motivarea elevilor spre a atinge performanțe înalte în domeniile îndrăgite. 

Olimpiada Republicană la Limbile străine (franceză, spaniolă) este destinată elevilor claselor IX-XII, fiind organizată anual de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

La ediția din acest an a olimpiadei participă 221 de elevi din întreaga țară, dintre care: 142 studiază Limba franceză în clase obișnuite, 50 de elevi studiază Limba franceză în clase bilingve, iar 29 de elevi sunt înscriși în competiție la Limba spaniolă.

Scrierea probelor de concurs și jurizarea are loc pe parcursul zilei de 9 martie, iar Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 10 martie, ora 11:30, în Sala de festivități a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău. 

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Republicane la Limbile străine: Limba franceză și Limba spaniolă a fost organizată cu suportul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO, a Ansamblului de dans spaniol „Gloria Flamenco”, Centrul de activitate extrașcolară „Curcubeul”, a Școlii muzical-corale pentru copii a Liceului Teoretic „N. Gogol” din Chișinău și a Liceului Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!