ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

17:26 | 09.03.2023 Categorie: Comunicate

Președinta CEC a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Kazahstan în Republica Moldova

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, l-a primit în vizită pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, E.S. Almat Aidarbekov. Întrevederea a fost prilejuită de participarea delegației CEC a Moldovei la programul de observare a alegerilor parlamentare anticipate din Kazahstan, ce vor avea lor pe 19 martie curent.

Oficialii au realizat un schimb de informații despre reforma electorală implementate în țările noastre, în special aspecte legate de procesul de participare în alegeri a potențialilor candidați, accesibilitatea procesului electoral prin utilizarea tehnologiilor informaționale, organizarea secțiilor de votare în afara țării, dar și profesionalizarea funcționarilor electorali prin facilitatea procesului de instruire și certificare a acestora.

E.S. Almat Aidarbekov a comunicat că la scrutinul din 19 martie, pentru prima dată în Republica Moldova va fi organizată o secție de votare pentru cetățenii Republicii Kazahstan. În acest context, Angelica Caraman, a remarcat că autoritatea electorală este deschisă pentru oferirea suportului logistic necesar în vederea organizării procesului electoral.

În anul 2013, Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova şi Comisia Electorală Centrală din Republica Kazahstan au încheiat un Memorandum de Înţelegere, care prevede schimbul de experienţă în vederea îmbunătăţirii practicii şi legislaţiei în domeniul electoral.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!