ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua Națională a Bulgariei a fost marcată la Kiev

17:36 | 09.03.2023 Categorie: Externe

Kiev, 9 mar. /MOLDPRES/. Misiunea Ambasadei Bulgariei la Kiev și membrii comunității bulgare din Ucraina au adus un omagiu la un monument din cimitirul Zvirynetske din capitala ucraineană pentru a comemora pe cei care au murit în războiul ruso-turc din 1877-1878. Războiul a dus la eliberarea Bulgariei de sub dominația otomană și a dat țării Ziua Națională, 3 martie, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

În fața monumentului s-a slujit o sfântă liturghie. Teodor Savov, însărcinat cu afaceri la Ambasada Bulgariei, a ținut un discurs în care a subliniat semnificația sacrificiului eroilor războiului ruso-turc, dintre care unii ucraineni. El și-a exprimat empatia față de poporul ucrainean față de agresiunea Rusiei. Cei prezenți au păstrat un minut de reculegere pentru cei căzuți.

Foto: Ambasada Bulgariei în Ucraina

img23001915

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!