ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași vine la Chișinău

18:16 | 09.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Festivalul Internațional de Literatură și Traducere  (FILIT) din Iași va ajunge la Chișinău. Despre aceasta a discutat la Iași directorul interimar al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Narcis Afrăsinei, cu prozatorul Lucian Teodorovici, directorul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT) și manager al Muzeului Național al Literaturii Române Iași, informează MOLDPRES.

Potrivit ICR, în viitorul apropiat se va stabili forma concretă pe care o va lua ediția din 2023 a FILIT la Chișinău.  

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași este un proiect ce reunește în România sute de profesioniști din domeniul cultural: scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti. Astfel, timp de 5 zile, în cadrul FILIT, desfășurat la Iași, au loc zeci de evenimente, într-o gamă largă de manifestări: întâlniri literare cu vedete ale scenei literare mondiale, nopți albe ale poeziei și muzicii, ateliere și mese rotunde profesionale, concerte, lecturi și evenimente. Atelierele FILIT pentru traducători constituie una dintre iniţiativele MNLR Iaşi și ale Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT care susţin creaţia contemporană şi promovarea internaţională a patrimoniului, contribuind la dezvoltarea unui amplu sistem de rezidențe literare în Europa de Est. 

img23001917

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!