ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile de la Chișinău au comentat presupusul atentat din regiunea transnistreană

11:01 | 10.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile de la Chișinău au comentat anunțul făcut de așa-numita conducere de la Tiraspol privind un presupus atentat în regiunea transnistreană, relatează MOLDPRES.

În cadrul unor declarații de presă, premierul Dorin Recean a comentat cazul și a subliniat că Guvernul de la Chișinău nu are confirmarea unor asemenea informații. „Este important că Republica Moldova se află într-o situație de pace și stabilitate în regiune și Biroul de Reintegrare reușește să alinieze stânga Nistrului la pace și stabilitate. Nu există pericole de escaladare sau probleme din acea zonă. Executivul are grijă să facă față provocărilor care încă mai sunt”,  a spus Dorin Recean.

Totodată, conducătorul Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, Alexandru Flenchea, a calificat situația drept provocări informaționale. „Devine o tradiție, cu venirea primăverii, într-o zi de sărbătoare, în stânga Nistrului apar teroriștii care nu fac victime. Am putea face haz pe seama acestei istorii, însă există motive de îngrijorare. Dezinformarea și tensionarea, menite să pună presiune pe Chișinău și, într-o măsură mai mică, pe Kiev, au ajuns prea departe. Provocările informaționale riscă să degenereze în provocări pe teren”, a scris Alexandru Flenchea pe o rețea de socializare.

Așa-numitele autorități de la Tiraspol au anunțat ieri despre un presupus atentat în regiunea transnistreană, care ar fi vizat mai multe persoane cu funcții de răspundere din stânga Nistrului.

img23001931

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!