ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Armaş şi-a anunţat retragerea din Naţionala de fotbal

11:01 | 10.03.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Fundaşul Igor Armaş, care evoluează la echipa FC Voluntari din România, şi-a anunţat retragerea din Naţionala Republicii Moldova, prin intermediul unui mesaj publicat de site-ul Federaţiei Moldovenești de Fotbal (FMF), informează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

''Unul dintre cei mai buni jucători din fotbalul moldovenesc, Igor Armaş (35 ani), şi-a anunţat retragerea de la echipa reprezentativă a Moldovei. Fostul căpitan al tricolorilor a îmbrăcat de 83 de ori tricoul echipei ţării, pentru care a marcat 6 goluri. Armaş se află pe locul 2 în clasamentul all-time al prezenţelor la naţională'', se arată în comunicatul FMF.

''Vine un moment când trebuie să te dai la o parte, pentru a oferi locul tinerilor fotbalişti! În toţi anii în care am reprezentat echipa naţională am încercat să dau totul pe teren, astfel să le mulţumesc oamenilor, care cu adevărat susţineau echipa ţării! Am ajuns la o vârstă când nu pot să ajut echipa sută la sută şi am decis că aşa va fi corect, ca la lotul naţional să fie convocaţi jucătorii care sunt cei mai buni la momentul dat şi care sunt gata să se dedice în totalitate echipei! Au fost mulţi ani la rând, ani frumoşi şi o mândrie să reprezint ţara în care m-am născut şi simt că în multe momente puteam să fac mai mult sau aş fi vrut să fac mai mult pentru a avea rezultatele pe care le merită suporterii şi oamenii acestei ţări'', se arată în mesajul lui Armaş.

El le-a urat succes jucătorilor care vor evolua în continuare la echipa naţională, ''să dea totul la antrenamente şi meciuri, pentru succesul'' selecţionatei Moldovei, deoarece ''implicându-se sută la sută, vor avea doar de câştigat din asta''.

''Suporterilor le doresc cu aceeaşi speranţă şi entuziasm să susţină naţionala, aşa cum au făcut-o până acum şi puţină răbdare, pentru că se formează o naţională tânără, cu jucători de perspectivă şi un antrenor ambiţios'', a adăugat fundaşul.

''Să reprezinţi echipa naţională e un privilegiu pentru fiecare jucător şi o onoare! Fiecare copil trebuie să simtă asta, e un sentiment aparte'', a subliniat Armaş, care a ţinut să le mulţumească tuturor toate persoanelor care i-au fost alături şi au făcut tot posibilul să devină un fotbalist mai bun şi un om mai decent.

Igor Armaş s-a născut la Căuşeni, unde a făcut primii paşi în fotbal. În 2001 a venit la Chişinău, la Şcoala Tânărului Fotbalist Zimbru. Spre sfârşitul sezonului 2003-2004, antrenorul Sergiu Sîrbu l-a inclus în lotul echipei a doua a clubului Zimbru, care evolua în Divizia A. În 2005-2006 devine jucător de bază la echipa a doua.

În primăvara lui 2007 este promovat la prima echipă. Jocul tânărului fundaş a lăsat o impresie bună şi a apărut în lot tot mai des. A fost chemat la naţionala de tineret a ţării.

În 2008 Igor Dobrovolski l-a convocat în premieră la Naţionala Republicii Moldova. A fost desemnat cel mai bun apărător din campionatul intern în acel sezon.

A plecat în Suedia, la Hammarby, unde a jucat în 2009. Aici a fost desemnat de suporteri 'cel mai bun fotbalist al echipei'.

A urmat transferul în Rusia, unde a evoluat timp de şapte ani la Kuban Krasnodar. În 2017 s-a transferat la Anji Mahacikala, de unde a ajuns ulterior la echipa română FC Voluntari. A debutat în campionatul României în septembrie 2018.

În anul 2019, suporterii moldoveni l-au desemnat cel mai bun fotbalist al anului, iar Federaţia Moldovenească de Fotbal i-a acordat premiul 'Simpatia publicului'.

img23001932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!