ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va procura 30 de autospeciale pentru transportarea deșeurilor menajere solide

15:22 | 10.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va procura 30 de autospeciale pentru transportarea deșeurilor menajere solide. Autoritățile municipale au semnat astăzi contractul de achiziție, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, primarul capitalei Ion Ceban a subliniat că acest proiect are o importanță foarte mare pentru Chișinău deoarece vizează gestionarea deșeurilor.

„Autospecialele vor prelua deșeurile sortate în tomberoane. Această inițiativă este foarte importantă pentru municipalitate, întrucât în capitală sunt produse cele mai multe cantități de deșeuri care trebuie acumulate, transportate, sortate și prelucrate. Totodată, ne dorim să educăm societatea pentru a avea o abordare corectă și durabilă”, a spus sursa citată.

Proiectul are o valoare de circa 70 de milioane de lei (aproximativ 3,5 mln de euro). Acesta este realizat cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Băncii Europene pentru Investiții și Fondului Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și de Mediu.

img23001945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!