ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima decadă de martie va finaliza cu vreme ploioasă şi închisă

15:43 | 10.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Vreme ploioasă, cu temperaturi de primăvară capricioasă, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru acest sfârşit de săptămână, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, sâmbătă şi duminică, 11-12 martie, pe întreg teritoriul ţării, maximele termice vor atinge 17 grade Celsius, ziua. În timpul nopţii, termometrele vor indica până la zero grade, mai frig fiind în mod obișnuit în nord.

De asemenea, în acest weekend se aşteaptă ploi, la care speră producătorii agricoli. Precipitaţii mai intense, pe alocuri cu lapoviţă, sunt posibile duminică, în toată ţara.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a evaluat pentru luna martie curent regimul termic, care arată să fie peste valorile normei. Potrivit SHS, în urma analizei materialelor sinoptice și climatice, pentru martie 2023, temperatura medie lunară a aerului se prevede peste valorile normei (norma fiind de +2..+4°C).

De asemenea, cantitatea precipitațiilor va fi aproape de mediile multianuale (norma constituind 25-40 mm).

Foto: SHS

 

 

img23001947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!