ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un istoric israelian vede ceva special în poporul bulgar

16:30 | 10.03.2023 Categorie: Externe

Sofia, 10 mar. /MOLDPRES/. Istoricul israelian și personalitate publică Michael Bar-Zohar vede ceva special în poporul bulgar, ceva care trebuie să strălucească asupra lumii ca o rază de lumină, notează BTA, preluată de MOLDPRES.

”Toți trebuie să fie conștienți că, în momentele cele mai sumbre și dificile, o națiune întreagă, toate păturile sociale s-au ridicat și și-au salvat evreii”, a spus Bar-Zohar la deschiderea unei expoziții de documente, cărți, publicații periodice și memorii, care a avut loc la Librăria Națională din Sofia. Evenimentul face parte dintr-un program pentru celebrarea aniversării a 80 de ani de la salvarea evreilor bulgari de la trimiterea în lagărele naziste ale morții în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.    

Istoricul, născut în Bulgaria, a remarcat: ”Prietenii mei și eu vedem acest lucru ca pe o datorie sfântă, pe care o avem față de Bulgaria, pentru a răspândi în lume comunicarea despre salvarea evreilor. Aceasta nu este ceva care s-a întâmplat o zi sau două în urmă. Aceasta e ceva foarte profund și trebuie să o păstrăm în sufletul bulgăresc și în amintirile noastre”.  

Expoziția a fost inaugurată de președintele Bulgariei, Rumen Radev, care și-a oferit patronajul pentru programul aniversării a 80 de ani.  

img23001951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!