ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a avut o discuție cu reprezentanții Asociației „Forța fermierilor”

19:19 | 10.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Problemele producătorilor agricoli din țara noastră, cum ar fi creditarea sectorului agrar, precum și acțiunile menite să accelereze procesul de acordare a subvențiilor au fost dezbătute în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții Asociației „Forța fermierilor”, desfășurată în Casa Guvernului, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Antreprenorii din domeniul agricol și zootehnic au vorbit despre efectele secetei de anul trecut, despre impactul contextului regional complicat și al scăderii prețurilor la materia primă asupra desfășurării activității lor de întreprinzător. 

Șeful Executivului a declarat că Guvernul are două instrumente principale de sprijinire a fermierilor: subvențiile și garanțiile. În acest sens, se depun eforturi continue pentru a crește capacitatea de procesare a dosarelor depuse de producătorii agricoli și de debursare a banilor de la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, inclusiv prin suplimentarea numărului angajaților din această instituție pentru reducerea timpului de așteptare.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a reiterat faptul că susținerea și dezvoltarea sectorului agricol rămâne o prioritate a Guvernului. Premierul a subliniat că este necesară sporirea investițiilor în produsele cu valoare adăugată înaltă și consolidarea colaborării cu partenerii de dezvoltare pentru modernizarea sectorului agricol.

Foto: Guvern 

img23001954

img23001954

img23001954

img23001954

img23001954

img23001954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!