ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe întreprinderi silvice vor lucra cu utilaj nou

12:00 | 11.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Silvicultorii din Edineţ, Nisporeni, Teleneşti, Tighina şi Rezervaţia Naturală „Codrii” au primit în această săptămână utilaje şi tehnică nouă, necesare pentru proiectele de sporire a suprafeţelor împădurite din ţara noastră, transmite MOLDPRES.

„Dotarea tehnică rămâne de o importanţă deosebită în agenda silvicultorilor, iar timpul rămas până la demararea lucrărilor de plantare din această primăvară ar trebui să aducă şi o realitate nouă în achiziţia de tehnică specializată şi utilaje performante”, potrivit Ministerului Mediului.

Programul național de împădurire, inițiat de către președintele Maia Sandu, prevede creșterea suprafeței pădurilor din țara noastră pentru a spori reziliența la schimbările climatice precum și pentru a ne conserva și dezvolta resursele forestiere naționale. Programul a fost aprobat de Guvern și prevede activități extinse de plantare a arborilor și puieților și reabilitarea vegetației forestiere pe o suprafață de cel puțin 145 mii hectare pentru următorul deceniu.

Foto: Moldsilva

 

img23001960

img23001960

img23001960

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!