ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan va deschide un birou în Bulgaria

17:02 | 11.03.2023 Categorie: Externe

Baku, 11 mar. /MOLDPRES/. Președintele bulgar Rumen Radev a anunțat sâmbătă că compania petrolieră de stat a Republicii Azerbaidjan (SOCAR) va deschide un birou în Bulgaria în mai 2023, transmite MOLDPRES cu referire la BTA.

Potrivit lui Radev, biroul SOCAR din Bulgaria este un semn al intențiilor serioase ale Azerbaidjanului de aprofundare a cooperării dintre cele două țări în sectorul energetic.

Partea azeră s-a arătat interesată de proiectul Solidarity Ring (String), care are scopul de a unifica rețele de transport de gaze din Bulgaria, Grecia, România, Slovacia și Ungaria, țări care vor să-și diversifice sursele de energie. Radev a spus că l-a invitat pe omologul său azer la Sofia, unde cei doi vor discuta despre acest proiect.

„Primim deja gaz azer prin interconexiunea dintre Grecia și Bulgaria, dar acesta este doar începutul”, a spus președintele bulgar. El a subliniat că dialogul politic la cel mai înalt nivel este o condiție importantă pentru aprofundarea cooperării dintre cele două țări în toate domeniile de interes reciproc, nu doar energetic.

Foto: BTA 

img23001965

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!