ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forţele ruse controlează estul Bahmut, iar cele ucrainene vestul oraşului

17:33 | 11.03.2023 Categorie: Externe

Kiev, 11 mar. /MOLDPRES/. Partea de est a oraşului asediat Bahmut - epicentrul unor lupte sângeroase în Donbas, în estul Ucrainei - se află acum în mare parte sub controlul mercenarilor ruşi Wagner, iar partea de vest a urbei este încă deţinută de armata ucraineană, indică serviciile de informaţii britanice sâmbătă, potrivit dpa, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Râul Bahmutka, care trece prin centrul oraşului, este acum linia frontului, potrivit unei actualizări zilnice a situaţiei de pe frontul ucrainean, publicată pe Twitter de Ministerul Apărării de la Londra.

În partea de vest a oraşului, controlată de ucraineni, forţele Kievului au distrus poduri cheie peste râu, care traversează o fâşie de teren deschis cu lăţimea între 200 de metri şi 800 de metri, se arată în raport.

"Cu unităţi ucrainene capabile să tragă din clădiri fortificate la vest, aceasta a devenit o zonă sângeroasă, ceea ce probabil face foarte dificilă înaintarea forţelor Wagner, care încearcă să-şi continue asaltul frontal spre vestul oraşului", adaugă raportul.

Dar forţele ucrainene şi liniile lor de aprovizionare "rămân vulnerabile" în faţa unei încercuiri a oraşului Bahmut dinspre nord şi sud.

Ministerul britanic al Apărării publică zilnic actualizări cu privire la cursul războiului, citând date ale serviciilor sale de informaţii, de la începutul invaziei ruse în Ucraina în urmă cu peste un an. Moscova acuză Londra de o campanie de dezinformare ţintită.

Foto: telegram

img23001966

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!