ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a plantat puieți la Cruzești, împreună cu echipa Corpului Păcii în Moldova

19:19 | 11.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers astăzi în localitatea Cruzești din municipiul Chișinău, unde a plantat pui de copaci de diferite specii, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am participat astăzi, împreună cu echipa Corpului Păcii în Moldova, cu organizațiile „The Friends of Moldova”, „Million Trees Moldova” și cu mai mulți locuitori ai satelor Cruzești și Budești la plantarea a 1576 de puieți lângă comuna Cruzești – câte unul pentru fiecare voluntar al Corpului Păcii care a activat în țara noastră, așa cum și-a propus echipa Corpului Păcii să marcheze cei 30 de ani de activitate la noi în țară”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu le-a mulțumit organizatorilor pentru această inițiativă precum și pentru serviciul și sprijinul lor în ajutorul țării noastre în aceste trei decenii de activitate.

„Îi încurajez pe toți cetățenii să se alăture eforturilor noastre de împădurire, plantând copaci și protejând pădurile. Pădurile acoperă astăzi în Republica Moldova doar 11% din suprafață, comparativ cu media de circa 40% din Uniunea Europeană. Crescând suprafețele împădurite, ne vom bucura de un mediu de viață sănătos și vom putea face față mai bine schimbărilor climatice”, a menționat șefa statului. 

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!