ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un presupus membru al formației militare ruse Wagner a primit interdicție de a intra în țară

11:49 | 12.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Poliţia de Frontieră a anunţat astăzi că, în această săptămână, în fluxul de pasageri, la punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău, a fost depistat un cetățean, identificat ca și un posibil reprezentant al unei companii private militare din Federația Rusă (Wagner), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, aceasta a fost posibil datorită măsurilor întreprinse, bazându-se pe analiza de risc și informațiilor obținute în comun cu autoritățile naționale, inclusiv prin schimbul de informații cu partenerii internaționali. „Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire”, indică Poliţia de Frontieră.

În ultimele șapte zile, la frontiera „verde" și în punctele de trecere a frontierei de stat au fost notificate 156 de evenimente, cu documentarea a 165 de persoane care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova. De asemenea, au fost declanșate 208 consemne, dintre care 11 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 197 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale. „Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 182 de cetățeni străini, precum și 46 de mijloace de transport”, conform sursei citate.

Pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în Republica Moldova și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce  presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

Foto: border.md

img23001972

img23001972

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!