ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a condamnat uciderea în Ucraina a unui cetățean moldovean de către forțele ruse

11:42 | 13.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a condamnat omorul cetățeanului moldovean, Alexandr Mațievschii, de forțele ruse și a calificat fapta drept crimă de război și încălcare flagrantă a dreptului internațional umanitar, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, partea ucraineană a confirmat faptul că soldatul executat de către soldații ruși este Alexandr Mațievschii. „Ne exprimăm cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor lui Alexandr Mațievschii și ne solidarizăm cu poporul ucrainean”, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.

MAEIE a reiterat poziția Republicii Moldova prin care condamnă războiul brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei. „Țara noastră rămâne angajată în sprijinirea Ucrainei în eforturile sale de a readuce regiunea la pace și stabilitate”, se specifică într-un comunicat de presă al instituției.

Alexandr Mațievskii a fost împușcat de forțele ruse după ce a rostit „Glorie Ucrainei”. Departamentul regional al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat identitatea acestuia. Soldatul ucrainean a fost un luptător al brigăzii 119 al trupei din regiunea Cernigov și este originar din Republica Moldova. După moartea sa, președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a decorat cu ordinul „Erou al Ucrainei”.

img23001986

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!