ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna a început cu avertizare de intensificare a vântului

14:43 | 13.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Săptămâna curentă a început cu Cod Galben de intensificări ale vântului, anunţat până în seara zilei de mâine de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada indicată, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului sudic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. 

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscați sau fire electrice de înaltă tensiune.

Conform SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul țării, se va menţine vreme instabilă, ajungând până la 15 grade Celsius, şi până la minus 3 grade, noaptea.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Foto: SHS

 

img23001993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!