ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți medici moldoveni au beneficiat de instruire cu suportul OMS

14:54 | 13.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. 17 chirurgi, traumatologi, anesteziologi și terapeuți au beneficiat de instruire în domeniul traumatologiei, în cadrul cursului „Advanced Trauma Life Support” (ATLS), organizat de Biroul Organizației Mondiale a Sănătății /OMS/ în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, cursul de instruire contribuie la consolidarea cunoștințelor și abilităților medicilor specializați în tratamentul traumatismelor, astfel încât ei să poată activa în echipe interdisciplinare, formate pentru a interveni rapid și a salva viețile pacienților.

ATLS este un program de instruire privind gestionarea cazurilor de traumatisme grave, elaborat de Colegiul American de Chirurgie. Cursul de la Chișinău este organizat de Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, în parteneriat cu Societatea pentru Simulare Aplicată în Medicină din Moldova, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și cu suportul financiar al Uniunii Europene.

În perioada decembrie 2022 – martie curent au participat la sesiuni de instruire 66 de medici.

Foto: Ministerul Sănătății

img23001995

img23001995

img23001995

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!