ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul găzduiește o expoziție de fotografii, în contextul Săptămânii Mondiale a Glaucomului

14:58 | 13.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. În contextul Săptămânii Mondiale a Glaucomului, Parlamentul găzduiește o expoziție inedită de fotografii. Lucrările expuse au fost realizate de fotograful Maxim Ghervas și sunt inspirate din experiența Anastasiei Suslov, care suferă de această maladie, comunică MOLDPRES.

Expoziția ilustrează povestea de viață a unei tinere diagnosticată cu glaucom de la naștere. La cei 19 ani, vederea tinerei a ajuns să nu depășească 2%, fiind în scădere continuă.

Expoziția este organizată de un grup de tineri din municipiul Bălți, cu suportul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova. Aceasta conține 14 fotografii, care prezintă cauzele și consecințele glaucomului. Fiecare lucrare este însoțită de un fișier audio, prin intermediul căruia se explică istoria fotografiei respective.

Anual, în a doua săptămână a lunii martie este marcată Săptămâna Mondială a Glaucomului, o maladie care este a doua cauză principală de orbire ireversibilă. Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, 125 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de această boală.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!