ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 14 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

10:24 | 14.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 14836 de cetățeni, inclusiv la 1145 de copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe parcursul săptămânii, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 3420 de solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, dintre care 53 de pacienți cu sindrom coronarian acut, urmate de urgențele respiratorii - 3068 de solicitări, 1859 de pacienți cu patologii neurologice, inclusiv 203 accidente vasculare cerebrale.

În aceeași perioadă, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 1110 persoane, dintre care 237 de copii cu diverse traumatisme. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 42 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 47 de persoane. După acordarea ajutorului medical, 39 de pacienți, inclusiv opt copii cu diferite traume au fost transportați la spital.

Totodată, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 50 de apeluri pe motivul urgențelor toxice, printre care 23 de intoxicații cu medicamente, 11 cu dioxid și monoxid de carbon și nouă intoxicații cu alcool.

Foto: CNAMUP

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!