ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi șefi de la USEFS au fost condamnați pentru corupție

10:42 | 14.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Un decan și un șef de catedră de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) au fost amendați cu 112 500 de lei (circa 6000 de euro) pentru trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, decanul Facultății de kinetoterapie ocupațională a USEFS și un șef al catedrei respective, au solicitat de la un student 1000 de euro pentru a susține mai multe examene de licență.

Cauza penală în privința celor doi a fost pornită în mai 2022, în urma plângerii depuse de student. Ca urmare, ce doi au primit 800 de euro sub controlul Centrului Național Anticorupție (convenind ca restul sumei de 200 de euro să le fie transmisă până la data începerii examenelor).

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat aproximativ 2 luni, iar judecarea acesteia a durat aproximativ 8 luni. Inculpații și-au recunoscut vina și au optat pentru examinarea cauzei în instanța de judecată în procedură simplificată.

Recent instanța a recunoscut vinovați inculpații de comiterea infracțiunii de trafic de influență fiindu-le aplicată o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 112 500 de lei fiecăruia. Totodată, banii primiți pentru săvârșirea infracțiunii (în sumă de 800 de euro) s-a decis a fi trecuți în contul statului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!