ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a discutat prioritățile Executivului cu reprezentanta rezidentă a UNFPA

15:06 | 14.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Valorificarea oportunităților generate de schimbările demografice, dar și elementele-cheie ale noului Program de țară al Fondului ONU pentru Populație au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanta rezidentă UNFPA Moldova, Nigina Abaszada, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Oficialii s-au referit la principalele direcții de cooperare în vederea promovării politicilor orientate spre bunăstarea demografică, egalitatea de gen, integrarea îmbătrânirii. De asemenea, au fost discutate aspecte privind organizarea următorului recensământ în Republica Moldova. 

Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre sprijinul constant al Programului Fondului ONU pentru Populație oferit țării noastre în modernizarea instituțiilor medicale, crearea centrelor de tineret, acordarea asistenței medicale refugiaților ucraineni, promovarea politicilor publice în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană. 

Programul de țară al UNFPA Moldova pentru anii 2023-2027 își propune să sprijine femeile și tinerii în realizarea sănătății și drepturilor lor reproductive, construirea rezilienței demografice a țării, prin dialogul intergenerațional între tineri și bătrâni, și disponibilitatea datelor de calitate privind dinamica populației.

Foto: Guvern

img23002040

img23002040

img23002040

img23002040

img23002040

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!