ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Parlamentului din Letonia va efectua o vizită la Chişinău

16:47 | 14.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Preşedintele Parlamentului din Letonia, Edvards Smiltens, va întreprinde săptămâna viitoare o vizită de lucru la Chișinău. Agenda vizitei a fost stabilită astăzi de şeful Legislativului moldav, Igor Grosu, la o întrevedere cu ambasadorul Republicii Letone în R. Moldova, Uldis Mikuts, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Igor Grosu, în urma vizitei, „ne propunem să intensificăm relațiile de cooperare interparlamentară cu Letonia și, totodată, suntem interesați în preluarea bunelor practici legislative în domenii precum buna guvernare, dezvoltarea regională, combaterea corupției sau securitatea informațională”. „Noi avem deja colaborări în aceste domenii, dar am vrea să le extindem, în beneficiul cetățenilor”, a relevat preşedintele Parlamentului.

„Pentru Republica Moldova, anul 2023 este important atât pe agenda de reforme, cât și în parcursul nostru european, iar prietenii noștri letoni ne-au susținut activ de-a lungul anilor în acest drum atât pe plan bilateral, cât și în discuțiile la nivel european, fapt pentru care ținem să le mulțumim”, a rezumat Igor Grosu.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Letonia au fost stabilite la 1 septembrie 1992. La nivel de şefi de Legislativ, au avut loc mai mult de zece întâlniri bilaterale, începând cu decembrie 2003, când a avut loc vizita la Chişinău a grupului parlamentar de prietenie Letonia-Moldova.

img23002046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!