ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

18:10 | 14.03.2023 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare – 14 martie 2023

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 14 martie 2023, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, potrivit obiectivelor de bază și atribuțiilor conferite de legea-cadru, a aprobat o serie de decizii aferente pieței financiare nebancare, inter alia: 

I. Autorizare

*  Înregistrarea în Registrul agenților de asigurare și agenților bancassurance a OCN „CAPITAL LEASING” SRL.

*  Aprobarea prospectului ofertei de preluare benevolă, inițiată de ofertantul multiplu SRL „ADV” și Emmanuil Grinshpun, obiectul căreia îl constituie procurarea a 225 914 acțiuni ordinare nominative emise de „ALIMCOM” SA, la prețul de 12,20 lei per acțiune, cu durata de 15 zile din data anunțării. 

II. Supraveghere

Prescrierea administratorului OCN ,,CASH&GO” SRL să aplice măsurile prevăzute în art. 24 alin. (3) din Legea nr. 1/2018 și pct. 42 din Regulamentul privind cerințele de creditare responsabilă, fiind în drept să solicite de la consumator doar restituirea sumei inițiale, debursate conform contractului de credit acordat, fără revendicarea altor plăți prevăzute în contract (inclusiv dobânda, comisioanele, taxele, penalitățile, dobânzile de întârziere și orice alt tip de plăți).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!