ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a avut un dialog cu reprezentanții Asociației Businessului European

18:29 | 14.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Măsurile întreprinse de Guvern în vederea dezvoltării unui mediu de afaceri competitiv, dar și soluțiile pentru îmbunătățirea activității companiilor au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții Asociației Businessului European (EBA), transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul dialogului, premierul Dorin Recean s-a referit la reformele care vor crea premise favorabile pentru dezvoltarea economiei și a mediului de afaceri.

„Reforma justiției este una esențială pentru dezvoltarea economiei și creșterea gradului de încredere în instituțiile statului. De asemenea, vom crea predictibilitate în ceea ce privește planificarea bugetară și adoptarea politicii fiscale, pentru ca mediul de afaceri să se poată pregăti din timp pentru un nou ciclu fiscal”, a menționat premierul Dorin Recean.

Reprezentanții EBA au venit cu propuneri concrete pentru îmbunătățirea unor aspecte importante în activitatea companiilor. Oamenii de afaceri s-au referit la necesitatea de stabilizare a pieței energetice și dezvoltarea economiei verzi, consolidarea eforturilor pentru reforma justiției, accelerarea procesului de digitalizare a serviciilor publice, modificarea legislației privind taxele pentru deșeuri, asigurarea unei predictibilități în politica fiscală. 

Un subiect aparte a vizat continuarea reformei în sistemul educațional, astfel încât să fie diminuat exodul specialiștilor. De asemenea, a fost subliniată necesitatea de a eficientiza trecerea frontierei de stat cu România în maxim confort pentru agenții economici.

Participanții la discuția cu premierul au salutat decizia Comisiei Europene prin care Republica Moldova a obținut, pentru prima dată, dreptul să exporte în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de consum, acesta fiind un pas important în calea integrării pieței de desfacere a producătorilor din Moldova în spațiul comun european.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!