ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consumatorii din capitală au economisit peste 25 mln de lei la agentul termic

09:43 | 15.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Chișinăuienii care au reglat temperatura în locuințe sau la locul de muncă odată cu încălzirea vremii au diminuat consumul de energie termică cu circa 13%, fiind economisite în total peste 25 de mln de lei timp de aproape o săptămână. Datele au fost prezentate de către Termoelectrica, transmite MOLDPRES.

Mai exact, cantitatea de energie termică economisită de fondul locativ și agenții economici, în perioada 7-13 martie constituie circa 5500 Gcal sau peste 25 mln de lei.

Potrivit Termoelectrica, până la acest moment a fost înregistrată o singură solicitare oficială de deconectare a agentului termic din partea consumatorilor.

La începutul săptămânii trecute, în contextul încălzirii vremii, Termoelectrica a lansat un apel către administratorii de bloc să asigure reglarea temperaturii în locuințe, pentru confortul termic al locatarilor și neadmiterea unui supraconsum de energie termică.

Sezonul de încălzire în municipiul Chișinău a început la 7 noiembrie 2022. Livrarea agentului termic va fi sistată atunci când timp de trei zile consecutiv, temperatura medie a aerului între orele 18.00 – 6.00 va depăși +10°C. 

Foto: Termoelectrica

img23002058

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!