ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va achiziționa echipamente medicale moderne în cadrul Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19”

13:30 | 15.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Obiectivele Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19”, finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID), vor fi modificate. Astăzi, mai multe comisii parlamentare au aprobat corapoarte la proiectul de lege pentru ratificarea Amendamentului I și Amendamentului II la acest proiect, comunică MOLDPRES.

Scopul amendamentelor este de a modifica domeniul de aplicare a unor componente din acord. Resursele financiare urmează a fi realocate pentru noi activități, inclusiv pentru renovarea infrastructurii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), construcția și repararea depozitelor ANSP, achiziționarea de echipamente medicale, inclusiv echipamente de imagistică prin rezonanță magnetică, sisteme de angiografie, o cameră de oxigen hiperbarică și alte echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID. De asemenea, va fi extinsă perioada de implementare a proiectului – până la 31 martie 2024.

Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19” a fost ratificat la 21 mai 2020. Valoarea acestuia constituie circa 53 de milioane de euro.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!