ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu Adjunctul principal al asistentului Secretarului de Stat al SUA, Dereck J. Hogan 

13:44 | 15.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Dereck J. Hogan, Asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA și fost Ambasador al SUA în țara noastră. Subiectele discuției au vizat dialogul strategic bilateral Moldova - SUA precum și situația politică și de securitate din țară și regiune, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Maia Sandu a reiterat importanța acțiunii Departamentului Trezoreriei SUA de a sancționa nouă persoane și 12 entități, asociate cu corupția mare și cu influența Kremlinului în treburile noastre interne. În context, șefa statului a subliniat că ne dorim o cooperare și mai strânsă în ceea ce privește asistența judiciară în materie penală, inclusiv în procesul recuperării banilor publici furați de la cetățenii Republicii Moldova.

Președintele Maia Sandu a apreciat contribuția guvernului american la dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperare și a mulțumit fostului ambasador pentru sprijinul important oferit de către SUA în reformele politice, economice și anticorupție, aprofundarea integrării europene, precum și pentru ajutorul financiar considerabil ca să depășim crizele curente. 

Foto: Președinție

img23002081

img23002081

img23002081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!