ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașul Taraclia a primit o icoană și cărți din partea Bulgariei

15:49 | 15.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. O copie a Icoanei Mozdok a Maicii Domnului din secolul al VIII-lea, a pictorului de icoane Toshko Vachev din Burgas, împreună cu mai multă literatură pentru copii de autori bulgari, au fost donate administrației orașului Taraclia de către câștigătoarea concursului de frumusețe Miss Bulgaria 2022, Oxana Jeliapova, care este originară din Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la BTA.

"Îmi exprim sincera recunoștință Oxanei Jeliapova pentru minunata sa contribuție la cunoașterea culturii bulgare în rândul tinerei noastre generații. De asemenea, îi mulțumesc pictorului de icoane care i-a dăruit orașului una dintre lucrările sale", a declarat primarul Taracliei, Veaceslav Lupov, pe pagina sa de Facebook.

Lupov a adăugat că cărțile au fost deja donate grădinițelor orașului, „unde de mici pot cultiva dragostea pentru limba, tradițiile și cultura poporului bulgar”.

Foto: BTA

img23002092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!