ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivi moldoveni au cucerit locuri de frunte la Campionatul European de Lupte greco-romane

16:12 | 15.03.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Lotul naţional de lupte greco-romane al Republicii Moldova a înregistrat rezultate remarcabile la Campionatul European de Lupte Greco-romane, ediția 2023, rezervat seniorilor U23, care s-a desfăşurat în perioada 10-15 martie curent în București (România), transmite MOLDPRES.

Sportivul Alexandrin Guțu a reuşit să cucerească medalia de aur în categoria de până la 77 de kilograme (U-23). La rândul său, Vitalie Eriomenco a reuşit să cucerească medalia de bronz în categoria de până la 63 kilograme (U-23). Victoriile obținute de către sportivii la lupte greco-romane sunt și ale antrenorilor: Mihail Cucul, Roman Zgardan.

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de MEC în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Foto: MEC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!