ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi organizat în premieră un Forum național de educație financiară

17:49 | 15.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi organizat în premieră un Forum național de educație financiară. Evenimentul se va desfășura pe 21 martie și va reuni peste 100 de participanți, între care oficiali din țara noastră și de peste hotare, experți economici, reprezentanți ai comunităților bancare și de învățământ, informează MOLDPRES.

Forumul este organizat de Banca Națională a Moldovei (BNM) cu scopul de a ajuta populația să dobândească abilități de gestionare eficientă a veniturilor de care dispun, iar economia să devină mai puternică. În acest sens, reuniunea va da startul elaborării Strategiei Naționale de Educație Financiară.

„Ne dorim o societate care știe să-și gestioneze corect resursele și în care fiecare individ ia decizii raționale în raport cu banii lui. O strategie va sistematiza acțiunile noastre, ale tuturor, de la autorități la cetățeni, menite să ducă spre o astfel de societate, va instituționaliza instruirea în domeniul financiar, va permanentiza această discuție pe teme financiare, ca să ajutăm cetățenii să facă față dilemelor legate de bani, iar economia să devină mai puternică și mai atractivă pentru investiții”, a afirmat guvernatorul BNM Octavian Armașu.

Potrivit BNM, agenda evenimentului include trei paneluri de discuții pentru prezentarea unor expertize de succes și lecții învățate. În special, acestea vor viza practici internaționale de educație financiară, rolul autorităților din Republica Moldova și cel al societății civile în acest proces.

Evenimentul va avea loc în cadrul Săptămânii Internaționale de Educație Financiară (Global Money Week 2023). Până în prezent, la această inițiativă au aderat 176 de țări, Republica Moldova fiind printre primii participanți.

Foto: BNM

img23002098

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!