ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Activitatea Centralei Electrice cu Termoficare Sursa 2 a fost sistată

18:36 | 15.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Termoelectrica a anunțat astăzi despre retragerea în rezervă a Centralei Electrice cu Termoficare (CET) Sursa 2. Decizia a fost luată în legătură cu încălzirea vremii și necesitatea optimizării regimurilor de producere a energiei electrice și termice, informează MOLDPRES.

Potrivit Termoelectrica, cantitatea de energie termică necesară pentru alimentarea consumatorilor din partea centrală a orașului și parțial a sectorului Buiucani, începând cu 15 martie, ora 12:00, se produce de CET Sursa 1 – principalul producător de energie electrică și termică în cogenerare din Republica Moldova.

„Stoparea CET Sursa 2 a fost efectuată prin coordonarea cu operatorul sistemului de transport a energiei electrice Î.S. „Moldelectrica”. Regimul termic și hidraulic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți. Pentru moment, CET Sursa 1 produce 140 MWh de energie electrică și necesarul de energie termică”, a precizat Termoelectrica.

În același timp, în contextul încălzirii vremii, Termoelectrica a venit cu un apel către administratorii de bloc să asigure reglarea debitului și a temperaturii în blocurile locative, pentru confortul termic al locatarilor și neadmiterea unui supraconsum de energie termică.

Foto: Termoelectrica

img23002100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!